Vyberáme záhradný nábytok

Letná sezóna je v plnom prúde, teploty sa šplhajú k tridsiatim stupňom a či už patríte medzi majiteľov záhrady alebo balkónu, pri výbere záhradného nábytku by ste sa mali zamerať na niekoľko vecí.

Myslite na materiál

Plastový nábytok je do exteriéru ideálny. Či už zvolíte imitáciu ratanu alebo stavíte na obyčajný plastový dizajn, nič tým nepokazíte. Hlavné je, aby bol materiál jednoducho umývateľný a ľahký na prenos či skladovanie. Plastové stoličky vás v tomto ohľade nikdy nesklamú. Neublíži im ani silný dážď.

Dizajnové prevedenie

Nábytok musí bezpochyby lahodiť oku. Dokáže interiér a exteriér nielen zútulniť, ale aj mu vdýchnuť nový život. Pamätáte si aj vy na tie typické plastové stoličky, ktoré mali spojené opierky s nohami, v bielom alebo zelenom prevedení a kúpili ste ich v supermarkete za pár korún? Zabudnite na ne. Dnešný dizajn ponúka oveľa viac zaujímavých prevedení. Dávate prednosť čiernej, bielej, hnedej a prírodným farbám? Umelý ratan je pre vás ako stvorený. Chceli by ste radšej niečo farebné a nápadité? Možností máte viac než dosť. Práve plast je obľúbený v dizajnérskych dielňach kvôli svojej možnosti formovania a nekonečnej farebnosti.

plastová stolička Gruvyer
plastová stolička Gruvyer

 

Ladenie a obmieňanie

Kto hovorí, že musíte mať stôl a stoličky rovnakého dizajnu? Skúste skombinovať okrúhly stôl so stoličkami rôznych farieb alebo aj úplne rozličného dizajnu. Váš exteriér získa veselší nádych a bude zaujímavejší pre oko. Navyše, keď sa vám nábytok zunuje, nemusíte ho hneď kupovať celý nový. Necháte si svoje obľúbené kúsky a k nim dokúpite nové. Vaša záhrada či balkón hneď chytí druhý dych a vy sa v nej budete cítiť príjemnejšie.

To najdôležitejšie na záver

Najpodstatnejšie kritérium, ktorým by ste sa však mali riadiť, je váš osobný pocit. Či už dizajnové trendy na tento rok diktujú čokoľvek, nesnažte sa ich sledovať za každú cenu. V priestore, ktorý si zariaďujete, budete predovšetkým tráviť čas vy a vaši blízki, tak stavte na svoje osobné preferencie a kreatívne nápady. Len vďaka nim vytvoríte originálny priestor.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *