Lacné jedálenské stoličky prekvapia kvalitou.

Lacné jedálenské stoličky môžu byť drevené, plastové ale aj s kovovou kostrou

Výber správnych jedálenských stoličiek môže významne ovplyvniť pohodlie a estetiku vášho jedálenského priestoru alebo do kuchyne. Aj lacné jedálenské stoličky môžu byť kvalitné a vydržia Vám dlhú dobu. Nebojte sa hľadať a skúšať nájsť pre Vás tú pravú. Populárne jedálenské alebo kuchynské stoličky majú kovovú kostru, ktorá je prakticky bezúdržbová, avšak bolo chybou opomenúť banketové stoličky alebo drevené stoličky z masívu, ktoré sú zvlášť v tejto dobe cenovo porovnateľné, ak nie cenovo výhodnejšie. Tu je niekoľko tipov a odporúčaní na kúpu jedálenských stoličiek:

Tipy pre výber lacných jedálenských stoličiek:

  1. Komfort: Skúste si sadnúť na stoličku pred kúpou, aby ste si overili jej pohodlie. Pozrite sa na polstrovanie a oporu chrbta. Všímajte si výšku sedu, rovnako ako spevnenie kostry a hrúbku čalúnenia. Často býva pri modeloch uvedené, či je stolička vhodná aj do reštaurácii a jedální. Ak áno a stolička je určená do reštaurácie, je to známka toho že daný model je spevnený a odolnejší.
  2. Materiál: Vyberte si materiál, ktorý sa hodí k vášmu jedálenskému stolu a interiéru. Drevené stoličky sú klasické a odolné, kovové môžu byť moderné a elegantné, a čalúnené stoličky poskytujú extra komfort. Prakticky každý výrobca má v ponuke ako bežné látky, tak aj vysoko kvalitné a oteruvzdorné látky, väčšinou za mierny príplatok.
  3. Veľkosť a proporcie: Uistite sa, že stoličky sú vhodné pre váš jedálenský stôl, najmä pokiaľ ide o výšku sedadla a priestor medzi stoličkami. Častou chybou býva objednanie stoličiek, ktoré sa nezmestia medzi nohy stoly vďaka celkovej šírke stoličky. Taktiež pozor aby výška stoličky zodpovedala výške jedálenského stola pri ktorom bude stolička postavená.
  4. Štýl: Vyberte si stoličky, ktoré dopĺňajú váš celkový dekor a štýl jedálne. Rustikálne, moderné, tradičné alebo minimalistické – možností je mnoho.
  5. Údržba: Uvažujte o tom, ako ľahko sa stoličky udržiavajú čisté, najmä ak máte malé deti alebo domácich miláčikov. V prípade že máte ešte deti po ktorých zostáva neporiadok na stole, uvažujte nad poťahom ktorý sa ľahko čistí. V ponuke sú aj stoličky pri ktorých si viete ľahko vymeniť sedák a po čase tak bude stolička ako nová, za prijateľnú cenu.

Kde kúpiť lacné jedálenské stoličky:

  1. Stolicka-stol.sk:
    • Eshop www.stolicka-stol.sk ponúka široký výber jedálenských stoličiek, drevených stoličiek za prijateľné ceny. Naše výrobky sú známe svojou dostupnosťou a praktickým dizajnom.
    • Webová stránka: www.stolicka-stol.sk
  2. Heureka.sk:
    • Heureka je porovnávač cien, ktorý vám umožní nájsť najlepšie ponuky od rôznych predajcov na Slovensku.
    • Webová stránka: Heureka.sk
  3. Bazoš.sk:
    • Na Bazoši môžete nájsť použité jedálenské stoličky za veľmi výhodné ceny. Je to dobrá možnosť, ak hľadáte niečo lacné a nevadí vám second-hand.
    • Webová stránka: Bazoš.sk

Ako jedálenskú stoličky viete použiť aj banketovú, celočalúnenú alebo rokovaciu stoličku.

Pri kúpe jedálenských stoličiek sa vždy uistite, že ste skontrolovali recenzie a hodnotenia, aby ste sa vyhli nekvalitným produktom. Taktiež sa vyplatí navštíviť predajne osobne, ak je to možné, aby ste si mohli stoličky vyskúšať pred kúpou.

Lekárske stoličky a ich využitie

Lekárske stoličky majú mnoho variánt

Lekárska stolička je špeciálny typ nábytku určený pre lekárov, zdravotnícky personál alebo pacientov v zdravotníckych zariadeniach. Tieto stoličky sú navrhnuté tak, aby poskytovali pohodlie a podporu pri dlhodobom sedení, čo je bežné v lekárskej praxi. Existujú rôzne typy lekárskych stoličiek, ktoré sa líšia svojím dizajnom a funkciami v závislosti od konkrétneho použitia. Špecifikom lekárskych stoličiek je použitý materiál na čalúnenie. V 99% ide o materiál ktorý nesaje vodu a je odolný voči vode a vlhkosti. Najčastejšie je to vysoko kvalitná koženka. Tu sú niektoré z najčastejších typov:

Typy lekárskych stoličiek

  1. Lekárske otočné stoličky:
    • Majú otočný mechanizmus pre jednoduchý pohyb a prístup k pacientom a vybaveniu.
    • Často vybavené kolieskami pre ľahký presun po ordinácii.
    • Zvyčajne nastaviteľná výška pre prispôsobenie rôznym pracovným podmienkam. Nastavenie výšky je páčkou, alebo v prípade kvalitnejších modelov kruhom pod sedákom.
  2. Stoličky pre pacientov:
    • Navrhnuté tak, aby poskytovali maximálne pohodlie pre pacientov počas vyšetrení alebo procedúr.
    • Môžu mať nastaviteľné operadlá a opierky nôh.
    • Vyrobené z materiálov, ktoré sa ľahko čistia a dezinfikujú.
  3. Chirurgické stoličky:
    • Špeciálne navrhnuté pre chirurgov a operačné sály.
    • Majú ergonomický dizajn pre podporu pri dlhodobých zákrokoch.
    • Nastaviteľné výšky a uhly pre optimálnu polohu tela počas operácií. Často je ovládanie výšky sedenia pomocou nožného ovládača.
  4. Stoličky pre odbavenie krvi a dialýzu:
    • Pohodlné pre pacientov počas odberov krvi alebo dialýzy.
    • Často majú nastaviteľné opierky rúk a nôh.
    • Musia byť stabilné a bezpečné.
  5. Vyšetrovacie stoličky pre seniorov:
    • Pohodlné, určené pre seniorov počas vyšetrenia
    • Majú pevnú kostru s vyššou nosnosťou až 150kg a pevné alebo nastaviteľné opierky na ruky alebo nohy
    • Musia byť stabilné a bezpečné.
  6. Iné ako napríklad RTG stoličky, zubárske stoličky, kozmetické stoličky, laboratórne stoličky atď.

Lekárska stolička pevná s vretenovým nastavením výšky sedenia, s nožným ovládaním, alebo s vysokým piestom.

Dôležité vlastnosti lekárskych stoličiek

  • Ergonomický dizajn: Aby sa predišlo bolesti chrbta a iným zdravotným problémom spôsobeným dlhodobým sedením. Zároveň je upravený tvar sedáku alebo operadla na funkciu, ktorá je potrebná pri zdravotníckom výkone, napr. sedlový sedák, alebo vykrojené operadlo.
  • Hygienické materiály: Používajú sa materiály, ktoré sú odolné voči dezinfekčným prostriedkom a ľahko sa čistia. Kvalitné čalúnenie zároveň odoláva baktériám, vírusom, krvy, škvrnám, moči atď.
  • Nastaviteľnosť: Možnosť nastavenia výšky, sklonu a polohy pre prispôsobenie individuálnym potrebám používateľa, či už ide o lekára alebo pacienta.
  • Stabilita a bezpečnosť: Stabilná konštrukcia, aby sa predišlo nehodám a zabezpečilo sa bezpečné používanie. Pri pacientoch je požiadavka na vyššiu nosnosť stoličky alebo kresla.

Pri výbere lekárskej stoličky je dôležité zvážiť špecifické potreby zdravotníckeho zariadenia a zabezpečiť, aby stolička spĺňala všetky požiadavky na pohodlie, bezpečnosť a hygienu.

Plastové stoličky, nahradia niekedy drevené stoličky ?

Plastové stoličky sú populárnym výberom pre mnoho domácností, kancelárií a verejných priestorov kvôli ich praktickým vlastnostiam a rôznym dizajnovým možnostiam. Tu je niekoľko dôvodov, prečo si zvoliť plastové stoličky, a niekoľko tipov, ako si vybrať tú správnu stoličku:

Obľúbený model Femme Fatale

Plastové stoličky a ich výhody

  1. Ľahkosť: Plastové stoličky sú ľahké, čo uľahčuje ich prenášanie a presúvanie.
  2. Odolnosť voči poveternostným vplyvom: Niektoré plasty sú ideálne pre vonkajšie použitie, pretože odolávajú dažďu, slnku a iným poveternostným podmienkam bez toho, aby sa poškodili.
  3. Jednoduchá údržba: Plast sa ľahko čistí, stačí ho utrieť vlhkou handričkou alebo umyť vodou a mydlom.
  4. Rôznorodý dizajn a farby: Dostupné sú v rôznych farbách a dizajnoch, čo umožňuje ich prispôsobenie akémukoľvek interiéru alebo exteriéru.
  5. Cenová dostupnosť: Stoličky z plastu sú často lacnejšie ako stoličky z dreva alebo kovu.
  6. Ekologické možnosti: Existujú plastové stoličky vyrobené z recyklovaných materiálov.

Nie všetky stoličky sú vhodné do exteriéru a preto si treba dobre premyslieť ktorý model si vyberiete. V súčastnosti nie je problém nájsť lacné plastové stoličky z Ázie v cene do 10 EUR s nosnosťou okolo 90-100kg. Tieto pozná asi každý. Naproti tomu sú v ponuke aj plastové stoličky od výrobcov z EU, kde plasty sú spevnený sklenenými vláknami a s UV aditívami, aby stolička odolala nie len slnku, ale mala aj nosnosť do 150-200kg. Pri dizajne ako majú drevené stoličky je to zaujímavá konkurencia. Medzi nevýhody patrí možnosť, že prirodzeným používaním sa stolička poškriabe a na stoličke po čase vidno škrabance a ryhy

Stoličky z plastu so skleneným vláknom a UV aditívami, nosnosť až 150-200 kg

Tipy na výber plastových stoličiek

  1. Účel použitia: Rozmyslite si, či stoličky budú používané v interiéri alebo exteriéri. Niektoré stoličky sú špeciálne navrhnuté na vonkajšie použitie a odolajú rôznym poveternostným podmienkam.
  2. Dizajn a pohodlie: Vyberte si stoličky, ktoré nielenže vyzerajú dobre, ale sú aj pohodlné na sedenie. Zvážte stoličky s ergonomickým tvarom a pohodlnými sedadlami.
  3. Kvalita materiálu: Zvoľte kvalitný plast, ktorý je odolný a dlhodobo vydrží. Niektoré lacnejšie možnosti môžu byť menej odolné voči poškodeniu.
  4. Stohovateľnosť: Ak potrebujete úložný priestor alebo často presúvate stoličky, vyberte stohovateľné modely.
  5. Nosnosť: Skontrolujte maximálnu nosnosť stoličiek, aby ste sa uistili, že budú bezpečné a spoľahlivé pre všetkých užívateľov.
  6. Ekologické faktory: Ak je pre vás dôležitá udržateľnosť, hľadajte stoličky vyrobené z recyklovaného plastu alebo materiálov, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu.

Príklady použitia plastových stoličiek

  1. Záhrady a terasy: Vhodné pre vonkajšie posedenie, grilovačky alebo záhradné párty.
  2. Jedálne a kuchyne: Moderné plastové stoličky môžu byť štýlovým doplnkom vašej jedálne alebo kuchyne.
  3. Kancelárie a konferenčné miestnosti: Ľahko sa presúvajú a upratujú, ideálne pre flexibilné pracovné prostredie.
  4. Verejné priestory: Používané v školách, čakárňach alebo iných verejných miestach vďaka ich odolnosti a ľahkej údržbe.

Výber správnych plastových stoličiek môže významne prispieť k pohodliu a estetike vášho priestoru, pričom ponúka praktické a cenovo dostupné riešenie. V ponuke nájdete aj dizajnové plastové stoličky, ktoré v kombinácii so stolom vytvoria nádherné spojenie elegancie a funkčnosti.

Dizajnové plastové stoličky a stôl Belle Epoque

Rokovacie stoličky – aj pri rokovaní sa dá sedieť komfortne.

Rokovacie stoličky na dlhodobé sedenie

Rokovacie stoličky zaujmú svojim dizajnom a komfortom.

Vhodné miesto – kam umiestniť rokovacie stoličky

Rokovacie stoličky sú špecifický typ, určený na použitie v rokovacích miestnostiach, konferenčných miestnostiach alebo zasadacích miestnostiach. Tieto stoličky sú navrhnuté tak, aby poskytovali pohodlie počas dlhších stretnutí a zároveň podporovali správne držanie tela.

Charakteristika rokovacích stoličiek

  1. Ergonomický dizajn: stoličky sú často navrhnuté tak, aby podporovali prirodzené krivky chrbtice, čo pomáha predchádzať bolesti chrbta a únavy.
  2. Pohodlie: Môžu byť vybavené polstrovanými sedadlami a opieradlami, ktoré poskytujú komfort počas dlhých rokovaní. Často sa používa pérová kostra pre dynamické sedenie.
  3. Nastaviteľnosť: Mnohé stoličky ponúkajú nastaviteľné prvky, ako sú výška sedadla, náklon opierky alebo nastaviteľné opierky rúk, aby sa dali prispôsobiť individuálnym potrebám používateľov. Tieto vlastnosti sú prevažne pri rokovacích stoličkách, ktoré sa používajú často a na časovo dlhé rokovania.
  4. Kvalitné materiály: Bežne sa používajú odolné materiály, ako je koža, sieťovina alebo vysoko kvalitné textílie, ktoré sú nielen pohodlné, ale aj esteticky príjemné a ľahko udržiavateľné. Pretože nároky na používanie týchto stoličiek sú vysoké, potom aj nároky na poťahy musia zodpovedať týmto požiadavkám a tak sa používajú vysoko oteruvzdorné poťahy.
  5. Stabilita a mobilita: Majú pevné základne, ktoré poskytujú stabilitu, a niektoré sú vybavené kolieskami, čo umožňuje ľahký pohyb po miestnosti.

Štandardné rokovacie stoličky, pohodlné a elegantné zároveň

Štandardné rokovacie stoličky, pohodlné a elegantné zároveň

Využite rokovacie stoličky naplno

Rokovacie stoličky sú kľúčovým prvkom vybavenia každej kancelárie alebo firmy, pretože prispievajú k produktívnemu a pohodlnému pracovisku, pre návštevy, rokovania a iné príležitosti. Pri výbere stoličky je dôležité zvážiť frekvenciu a dĺžku stretnutí, potreby používateľov a dizajn miestnosti. „Rokovačky“ preto rozdeľujeme do troch kategórií, podľa dĺžky porady a frekvencie využívania porád a rokovaní :

Ako delíme „rokovačky“

  1. Krátkodobé : požiadavka na stoličky pri nie častom a krátkom pobyte v rokovacích a konferenčných miestnostiach je logicky iná ako v ďalších kategóriách. Tu prevažuje požiadavka na lacné a ľahké rokovacie stoličky, s pevnou kostrou na 4 nohách. Ideálny typ v tejto kategórii je napríklad najpredávanejšej model stoličky Iso alebo Taurus.
  2. Štandardné : do tejto kategórie patria stoličky, kde je požiadavka na vyššiu kvalitu prevedenia stoličky, ktorá zároveň má byť cenovo dostupná, no aj pohodlná a dizajnovo zaujímavá. Štandardom je použitie pevnej alebo pérovej kostry, ktorá umožňuje dynamické sedenie. Podrúčky, ak sú na stoličkách bývajú očalúnené.
  3. Dlhodobé : stoličky na dlhé rokovania, musia spĺňať kritériá ako kancelárske stoličky, t.j. mali by byť pohodlné. Často sú ako rokovacie stoličky použité dizajnovo príbuzné stoličky ku kancelárskym stoličkám, ako napríklad model Orlando aby svojim tvarom dopĺňali komplexnú zostavu nábytku v interiéri.
  4. Dizajnové : vysoké nároky na stoličky sa kladú v tejto kategórii, kde okrem ich základnej funkcie poskytnúť pohodlie pri rokovaní, majú aj úlohu spestriť a zvýrazniť interiér.

Dizajnové rokovacie stoličky, ich úlohou je zvýrazniť interiér rokovacej miestnosti.

Dizajnové rokovacie stoličky

Drevené stoličky, elegancia a praktickosť obsiahnuté v jednom produkte

Drevené stoličky, často v kombinácii s dreveným stolom sú obľúbeným a tradičným kúskom nábytku, ktorý môže skvele doplniť interiér. Ponúkajú rôzne výhody, ako sú trvácnosť, prírodná krása a univerzálnosť. Existuje mnoho štýlov drevených stoličiek, od rustikálnych a klasických až po moderné a minimalistické. Tu je niekoľko tipov a informácií, ktoré vám môžu pomôcť pri výbere drevených stoličiek:

Typy drevených stoličiek:

  1. Jedálenské stoličky: Navrhnuté na pohodlné sedenie pri jedálenskom stole či už u Vás doma alebo v reštaurácii. Môžu byť nečalúnené, kde vynikne kresba dreva ale rovnako aj s čalúneným sedákom alebo operadlom pre väčší komfort a pohodlie pri sedení. Operadlo býva často vykrojené, alebo z priečok k ľahšej manipulácii s stoličkou.
  2. Kreslá: Zvyčajne sú väčšie a pohodlnejšie, ideálne na relaxáciu v obývačke, čítacom kúte ale s obľubou sa využívajú aj v kaviarni na posedenie pri káve.
  3. Barové stoličky: Vyššie stoličky vhodné ku kuchynským ostrovom v domácnosti alebo k barovým pultom. Svoje uplatnenie však výnimočnej nájdu aj pri konferenciách kde sú vysoké stoly.
  4. Dizajnové stoličky: Štýlové kúsky, ktoré okrem svojej hlavnej funkcie – sú na sedenie, majú potešiť aj oko užívateľa, poprípade návštevníka interiéru. Môžu mať jedinečné tvary alebo dekoratívne detaily.
drevené stoličky Guru s vyrezaným operadlom. Prevedenie bez a s čalúneným sedákom a operadlom.
drevená stolička Guru. Vľavo nečalúnená a vpravo čalúnená verzia

Materiály a povrchová úprava:

  • Masívne drevo: Napríklad dub, buk, javor, borovica alebo orech. Masívne drevo je veľmi odolné a má prirodzenú krásu.
  • Dyha: Tenšia vrstva dreva prilepená na lacnejší materiál, ako je MDF. Lacnejšie ako masívne drevo, ale stále veľmi atraktívne.
  • Povrchová úprava: Každá stolička vyrobená z dreva je kvôli ochrane aj povrchovo upravená. Povrchová úprava môže zahŕňať prírodné oleje, moridlá, laky alebo farby, ktoré zvýrazňujú textúru dreva a chránia ho pred poškodením.

Výhody drevených stoličiek:

  1. Trvácnosť: Kvalitné drevené stoličky vydržia desaťročia, ba dokonca mnohé hrady a zámky aj u nás na Slovensku sú dôkazom, že pri šetrnom zachádzaní aj storočia.
  2. Univerzálnosť: Drevo sa hodí do rôznych štýlov interiérov, od tradičných až po moderné.
  3. Ekologickosť: Drevo je obnoviteľný materiál, pokiaľ pochádza z udržateľne spravovaných lesov. Oprava býva väčšinou pomerne jednoduchá a tiež sa tým minimalizujú dodatočné náklady a nízky vplyv na ekológiu.

Starostlivosť:

  • Čistenie: Pravidelné utieranie prachu a občas aj vlhkou handričkou. Kedže drevo je prírodný materiál, a je náchylný na vlhko, nedoporučuje sa časté umývanie dreveným stoličiek vodou. Mohlo by dôjsť k popraskaniu alebo skrúteniu dreva.
  • Údržba: Ochrana pred priamym slnečným žiarením a vlhkosťou, občasná aplikácia ochranných olejov alebo voskov.

Kde kúpiť:

Drevené stoličky, rovnako ako drevené kreslá a barové stoličky a ďalšie produkty, môžete kúpiť v našom internetovom obchode na adrese https://www.stolicka-stol.sk.

Investícia do drevených stoličiek je skvelým spôsobom, ako priniesť do vášho domova eleganciu a trvácnosť. Pri správnej starostlivosti budú slúžiť dlhé roky a stanú sa hodnotnou súčasťou vášho interiéru.

Stolička Ergohuman a jej benefity.

Komfort a pohodlie ako kľúčové vlastnosti

Kancelárska stolička Ergohuman je vysoko hodnotená ergonomická stolička, ktorá je navrhnutá tak, aby poskytovala maximálne pohodlie a podporu počas dlhých hodín sedenia. Takmer 100% našich zákazníkov pochváli komfort a pohodlie pri skúšaní tejto obľúbenej kancelárskej stoličky. Tu je niekoľko kľúčových vlastností a informácií o tejto stoličke:

Dizajn a konštrukcia

  • Ergonomický dizajn: Stolička Ergohuman je navrhnutá s ohľadom na ergonomické zásady, aby poskytovala optimálnu podporu chrbtice, krku a rúk. Obsahuje nastaviteľné opierky a rôzne body podpory.
  • Materiály: Používa kvalitné materiály ako napríklad sieťovina, ktorá je priedušná a odolná, čo prispieva k pohodliu aj pri dlhšom používaní.
  • Nastaviteľnosť: Stolička ponúka široké možnosti nastavenia, vrátane výšky sedadla, sklonu operadla, výšky opierky hlavy a opierok na ruky. Tieto nastavenia umožňujú prispôsobenie stoličky individuálnym potrebám používateľa.
kancelárska stolička Ergohuman 2 Luxury v čiernom a sivom prevedení
kancelárska stolička Ergohuman 2 Luxury v čiernom a sivom prevedení

Funkcie

  • Synchrónny mechanizmus: Mechanizmus umožňuje súčasné nastavenie sedadla a operadla, čo zlepšuje ergonomickú polohu tela.
  • Bedrová podpora: Stolička má nastaviteľnú bedrovú podporu, ktorá poskytuje dodatočnú oporu spodnej časti chrbta, čím pomáha predchádzať bolestiam a diskomfortu.
  • Opierka hlavy: Opierka hlavy je často nastaviteľná vo výške aj v sklone, čo pomáha znižovať napätie v krčnej oblasti.

Výhody

  • Pohodlie: Vďaka širokým možnostiam nastavenia a kvalitným materiálom poskytuje Ergohuman vysoký komfort aj počas celodenného sedenia.
  • Podpora zdravia: Ergonomické prvky pomáhajú znižovať riziko bolesti chrbta, krku a ramien, čo je častý problém pri dlhodobom sedení.
  • Trvanlivosť: Kvalitné materiály a robustná konštrukcia zabezpečujú dlhú životnosť stoličky.

Nevýhody

  • Cena: Stolička Ergohuman patrí medzi drahšie možnosti na trhu, čo môže byť pre niektorých používateľov nevýhodou.
  • Komplexnosť nastavení: Množstvo nastavení môže byť spočiatku zložité pre používateľov, ktorí nie sú oboznámení s ergonomickými princípmi.

Stolička Ergohuman je často odporúčaná pre ľudí, ktorí trávia veľa času pri stole a potrebujú spoľahlivú podporu pre svoje telo, aby predišli zdravotným problémom spojeným s dlhodobým sedením.

Model Ergohuman má v dnešnej dobe v ponuke mnoho výrobcov a s postupom času dochádza k jeho úpravám a vylepšeniam. Napríklad je možné model Ergohuman zohnať s mechanikou s nastavením sklonu sedáku, alebo s opierkou na nohy, poprípade s verziou, ktorá je nastaviteľná pomocou tlačítka na podrúčkach.